Identiti UMNO Telah pudar

Pemuda BERJASA, Meor Azim

Tanjung Malim – UMNO sekarang dilihat sebagai parti yang sudah hilang identitinya apabila terjalinnya hubungan yang rapat bersama DAP. Ini ditambah lagi dengan hadirnya Presiden UMNO, Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi ke Konvensyen Tahunan DAP yang dibuat di Hotel Marriott, Putrajaya beberapa hari yang lalu.

Pemuda BERJASA, Meor Azim berkata ucapan Dato’ Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi di konvensyen tersebut telah memperlihatkan identiti UMNO sebagai sebuah parti Melayu sudah cair dan terhakis. UMNO yang dahulunya memperjuangkan nasib dan kebajikan orang Melayu kini sudah tidak lagi boleh diharapkan oleh orang Melayu.

“Identiti mereka seakan telah hilang arah dan tiada hala tuju setelah melihat begitu akrabnya mereka dengan DAP yang konsisten dengan agenda Malaysian Malaysia. Dahulunya UMNO pernah dinobatkan sebagai pejuang Melayu setelah menentang agenda British dalam soal Malayan Union kini orang Melayu tidak lagi boleh bergantung kepada mereka semata-mata”, tegas beliau.

Tambah beliau, sudah tiba masanya orang Melayu menyokong BERJASA sebagai parti yang konsisten dan serius dalam memperjuangkan nasib orang Melayu. BERJASA amat komited dalam memastikan segala hak rakyat Malaysia termasuk Melayu dan Bumiputera terbela dan terpelihara seperti yang digariskan di dalam Impian Nasional 2040 milik BERJASA.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

BERJASA perlu gantikan uMNO

Next Post
Ketua Penerangan BERJASA. Mohd Hamdan

Benarkah DAP Junjung Perlembagaan?

Related Posts