DAP, MCA Dan GERAKAN Biadab, Hipokrit Dalam Isu Palestin

Shah Alam – BERJASA mengecam sekeras-kerasnya tindakan biadap dan tidak sensitif kenyataan pemimpin DAP YB Anthony Loke, pemimpin MCA Tan Teik Cheng, pemimpin GERAKAN Oh Tong Keong yang cuba mempertikaikan dan membantah penganjuran Program Minggu Solidariti Palestin di semua sekolah di bawah bawah KPM.

Malah, Nga Kor Ming yang bermulut celupar di laman media sosial turut mengaitkan program Solidariti dengan esktremis dan keganasan sekaligus ia menggambarkan penghinaan kepada pejuang Palestin Hamas dan Al Qassam yang sedang berjuang menentang Rejim Pengganas kejam Zionis Israel.

Ketua Penerangan BERJASA, Mohd Hamdan Mohd Sharif berkata Kebiadapan pemimpin seumpama mereka sememangnya telah diketahui rakyat Malaysia umumnya malahan DAP antara yang lebih ekstrim apabila memperjuangkan Malaysian Malaysia yang berasaskan ideologi sekular dan penghapusan hak istimewa orang Melayu. Maka beliau mendesak agar pemimpin- pemimpin tersebut untuk memohon maaf kepada semua Umat Islam Malaysia di atas kenyataan biadap dan cuba mencampuri urusan umat Islam.

“Seruan saya, jika kalian tidak mampu untuk membantu atau sekurang-kurangnya bersimpati terhadap nasib rakyat Palestin yang dizalimi dan dinafikan hak asasi mereka, jangan cuba menjadi anjing-anjing yang menyokong Zionis Israel atau menghalang usaha untuk solidariti bersama Palestin”, tegas beliau.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

BINA2040 cadang laksanakan Dasar Identiti Nasional

Next Post

Mengapa DAP Takut Sangat Dengan Minggu Solidariti palestin?

Related Posts