#Briskwalk4Aqsa BERJASA Sepang Tanda Solidariti Untuk Palestin

SEPANG – BERJASA Sepang pada hari Ahad yang lepas telah melaksanakan program #Briskwalk4Aqsa sebagai tanda solidariti yang ingin ditunjukkan kepada warga Palestin yang sedang berjuang di Gaza. Hal ini juga dilakukan bagi merasai sendiri pengalaman warga Palestin di sana yang berjalan kaki daripada Utara Gaza hingga ke Selatan Gaza selepas diminta untuk mengosongkan rumah masing-masing oleh rejim Zionis.

Program yang diadakan di Serenia City Central Park, Sepang mendapat sambutan yang amat menggalakkan daripada orang awam. Wakil BERJASA Selangor, En Budiyanto Unggun juga hadir bagi melancarkan program tersebut.

Melibatkan pengisian program ini, Ustaz Syamil Esa telah menyampaikan perkongsian kepada peserta berkenaan tanah Palestin adalah tanah umat Islam seluruh dunia. Bukan itu sahaja malahan disana juga Rasullullah SAW naik ke langit dalam persitiwa Israk Mikraj dan Masjid Al Aqsa menjadi tempat suci umat Islam selain Masjidil Haram & Masjid Nabawi.

Setelah selesai perkongsian tersebut, acara diteruskan lagi dengan cabutan bertuah dan mewarna kain rentang bagi menyampaikan mesej semangat untuk disampaikan kepada umat Islam di Gaza.

Program ini telah berakhir sekitar jam 10 pagi dengan jamuan makan dan bergambar.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Pengecualian Visa Kepada Warga China & India Ancam Keselamatan Negara

Next Post

Sinergikan Kuasa Politik, Ekonomi Demi Pembebasan Palestin

Related Posts