Wartawan, Jurnalis Wanita Korban Ganas Zionis

KAPAR – Dunia perlu mengecam kekejaman dan kezaliman Israel terhadap pembunuhan wartawan dan jurnalis khususnya wanita di Gaza. Kekejaman tentera penjajah Zionis telah melampaui batas dengan menyerang mana-mana pihak yang tidak memihak kepada mereka walaupun mangsa tersebut tidak bersalah sama sekali pun.

Ketua Wanita BERJASA Kapar, Sazlina Mohd Rosli berkata 60 wartawan, jurnalis dan jurugambar terkorban termasuk wanita sejak perang Palestin-Israel dan angka korban ini dijangka meningkat jika tiada keseriusan daripada pemimpin dunia untuk mendesak Israel menghentikan kekejaman ini.

“Al Khaddour, wartawan wanita terbunuh dalam serangan udara Israel, menyasarkan rumahnya di Bet Lahya di Gaza. Sari Mansour syahid dalam serangan rejim pengganas Israel di tengah Gaza.

“Tidak cukup dengan itu, pihak rejim Zionis juga telah membunuh Alaa’ Hasanat dalam serangan rejim Israel, menyasarkan rumahnya di bandar Gaza. Kemudian Salam Mema juga syahid bersama keluarga dalam runtuhan rumahnya, atas serangan Israel,” tambahnya.

Beliau berkata membunuh wartawan adalah jenayah kejam, menyeru dunia, organisasi hak asasi dan institusi akhbar mengutuk jenayah itu. Menjadi satu persoalan penting apabila masih ada masyarakat dunia yang masih berdiam diri daripada mengkritik dan mengecam tindakan jahat rejim Zionis yang membunuh rakyat awam.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Jihad perundangan Syariah Masih Panjang

Next Post

Pengecualian Visa Kepada Warga China & India Ancam Keselamatan Negara

Related Posts