Tentera Israel Laknatullah Guna Perisai Manusia Berdepan Hamas

SHAH ALAM – Rakaman video menunjukkan tentera penjajah Israel (IOF) menggunakan manusia sebagai perisai membuktikan mereka adalah pengecut, mencintai kehidupan dunia, takut mati dan dilaknat Allah.

Penggunaan perisai manusia bahkan adalah taktik yang menyalahi undang-undang antarabangsa, menampakkan sisi gelap dan kezaliman sebenar Israel dengan menjadikan orang awam sebagai perisai manusia.

Demikian menurut Ketua Wanita BERJASA Shah Alam, Safura Izyani Kamarudin yang menegaskan disebalik cubaan meraih simpati masyarakat dunia supaya Israel dilihat negara mangsa perang, mereka ‘mengungguli’ situasi tersebut dengan memanipulasi persepsi umum melalui media sosial untuk menyalahkan Hamas.

“Ini satu bukti kezaliman luar biasa Israel terhadap orang awam Palestin, itu membuktikan Israel yang menjadikan orang awam sebagai perisai manusia, bukan Hamas seperti yang selama ini dituduh, dan menjadikan ia alasan pengeboman terus-menerus dilakukan,” katanya.

“Tuduhan ini sering diulangi oleh para pemimpin Israel dan Barat, dan turut dimomokkan oleh media-media arus perdana mereka dengan menuduh Hamas adalah dalang keganasan,” katanya lagi.

Rakaman video yang viral menunjukkan seorang warga Palestin yang dipaksa berlutut di tengah jalan, dengan mata ditutup kain, serta belakangnya kelihatan dua tentara Israel yang mengacukan senjata.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Adakah fenomena pendekar awang akan saingi mat kilau?

Next Post

Wajar Henti Naratif Pro-Israel, Mansuh Segera Normalisasi

Related Posts